PERKHIDMATAN


- SEWA RUMAH
- PENJUALAN/PEMBELIAN RUMAH
- LOAN/PINJAMAN BANK RUMAH
- PEMILIKKAN RUMAH (TUKAR NAMA)

Sebarang pertanyaan dan keterangan lanjut, sila hubungi --- 0127539866

atau email --- sheiyla90@gmail.com

Sila Follow Blog Saya Untuk Mengetahui PerkembanganTerkini Tentang Sewa Beli Rumah. Terima Kasih.

PENYEWA :-)

FORM - SEWA/JUAL/BELI RUMAH

Name:
Email Address:
phone no
TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai)
house description/ butiran rumah
harga sewa ataw jual?

This form powered by Freedback

Wednesday, December 5, 2012

berhati- hati dengan penipu rumah sewa


dier bwk lari deposit rumah sewa.first saya dapat no dier dkat facebook rumah untuk sewa jb, than saya call, sy dtg tgk rumah, dier minx deposit 450, tp saya bg rm300 je than ptg tu sy msj minx no owner, xder bls...esk sy call2, dier sms kate, konon2 dier bkn owner pd telefon itu, telefon tu hlg dkt bazaar jb, sy pergi rumah itu ptg tu, dier kate handphone dier ilang mlm sebelumnyer...saya minx no br dier x bg, jd sy minx copy ic, dier buat2 ic hlg xtahu letak mane, sy tunggu smpai dier bg ic, jd sy dapat amek gambar ic msk hp saya.tgh2 amek gamba ic dier sy dgr ade bunyi telefon,tp dier kate xder, sy diamkan, mlm tue, husband dier call konon2 nak jumpe, saya dtg, konon minx kopy ic lak, ckp owner nak,saya bg, tp sy heran sbb dier kate no owner xder sbb da hilang masa hp dier hilang sbb no owner simpan dlm hp tue, sya pun tanyer, dier ckp, dier pergi singapore jumpe owner, saya mule heran, 28hb dier minx baki deposit rm600, bapa saya kate, jgn bg sbb xder owner, dier kate suro bg kt dier aja, saya pun kata, kalau xder owner xnk bg, dier paksa2 jd saya ckp kalau xder owner kite byr kt balai polis, dier terus ckp, da ade org sewa a, kwn dier, dier akan byr rm300 saya balik 5hb. hari ni sy call no dier da tutup, dier pun da block fb saya. nie fb dier, http://www.facebook.com/suhaila.hamza

19 comments:

Anonymous said...

Saya terkena dgn dia ni..tp rm100 je..booking rumah di sri pulai perdana..dia pakai nama nuryana ali @ Home Live enterprise..

Anonymous said...

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/]gaming computers[/url]

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/intel-core-i7-gaming-computers]intel core i7 gaming computer uk[/url]

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/intel-core-i5-gaming-laptops]intel core i5 gaming laptop uk[/url]

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/gaming-headsets]gaming headset[/url]

Anonymous said...

[url=http://loveepicentre.com/map.php][img]http://loveepicentre.com/uploades/photos/11.jpg[/img][/url]
big beautiful women singles dating michigan [url=http://loveepicentre.com/success_stories.php]adult phone dating[/url] teen dating abuse graphs
african american christian dating [url=http://loveepicentre.com/]dating and marriage customs of india[/url] my best friend dating
cam dating in georgia [url=http://loveepicentre.com/articles.php]gay dating webites[/url] lesbian dating and personals

Anonymous said...

soccer ebook http://audiobookscollection.co.uk/Guia-de-Los-Movimientos-de-Musculacion-Spanish-Edition/p212726/ free ebook william stallings [url=http://audiobookscollection.co.uk/es/Climate-Change-Research/p222385/]mql for traders ebook[/url] java and xml free ebook 2006

Roi De Janeiro said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

systran full text translation software http://buyoem.co.uk/product-14683/Traktor-3-2-Mac password breaking software [url=http://buyoem.co.uk/product-36238/Galcott-Super-Text-Search-3-1]tandem utility software[/url] yu gi oh software
[url=http://buyoem.co.uk/product-36430/Benthic-Software-PLEdit-6-0]Benthic Software PLEdit 6.0 - Download OEM, Software Sale, OEM Software[/url] adobe software 2
[url=http://buyoem.co.uk/category-100-103/Graphics-and-Publishing?page=70][img]http://buyoem.co.uk/image/1.gif[/img][/url]

Anonymous said...

Saya pun baru je kena..Atas nama Home live..RM 200 melayang,..Siapa yang ada maklumat pasal wanita nie harap dapat contact saya 013-7821460( WAN ).. TQ

Anonymous said...

genpro software http://buyoem.co.uk/de/product-24184/Roxio-Toast-Ti-Pro-10-Mac mc70 software [url=http://buyoem.co.uk/product-36886/PremiumSoft-Navicat-for-SQLite-Enterprise-Edition-10-0]wysiwyg website builder software[/url] wep 128 hacking software
[url=http://buyoem.co.uk/product-36195/Microsoft-Windows-7-Ultimate-x64-Spanish]Microsoft Windows 7 Ultimate x64 Spanish - Software Store[/url] shopping cart software download
[url=http://buyoem.co.uk/product-36796/Adrosoft-Dual-Audio-Recorder-1-4][img]http://buyoem.co.uk/image/3.gif[/img][/url]

Sulianyatee Suid said...

saya tengok gambar tu...eh!!!kenal la orang tuh!!! kenal sesangat..

hazz said...

tq....info...
mintak2 rakan2 yg lain berhati2 dgn beliau......

Anonymous said...

[url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/lukol.htm][img]http://onlinemedistore.com/8.jpg[/img][/url]
neighborcare pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/paroxetine.htm career day pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/hangoff-helper.htm]international pharmacy directory[/url]
hawthorne pharmacy and winston salem http://certifiedpharmacy.co.uk/products/astelin.htm rite aid pharmacy location dc [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/yasmin.htm]yasmin[/url]
gibsons pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/coreg.htm cvs pharmacy gift card [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/erythromycin.htm]toronto pharmacy[/url]
pharmacy professional service medicare http://certifiedpharmacy.co.uk/products/eurax.htm thomas j long school of pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/kamasutra-contoured-condoms.htm]kamasutra contoured condoms[/url]

Anonymous said...

tp fb dy still on ..xbuat report polis ke .. bahaya org cm ni .. org susa2 cari duit, dy senang nk kebas

Anonymous said...

skang fb die eila amiera

Anonymous said...

Sy pn penah kena tp bkn dgn dia, lelaki yg kenalkan diri dia sbg Sam je...RM300 hangus gtu je....bl kt mntak blk dia cm nk ajak gaduh lak, xpelh lau dia rs blh kaya ngan RM300 yg xhalal utk dia tu,amik jelh tp sy redha wlu sesen pn

Anonymous said...

Semalam sy pun nak dikenakan oleh seorg penipu jgk. kononnya nama 'kak mina' no fon dia 01125531640 yg sms menawarkn sy rumah sewa. "booking tanpa deposit xditerima" katanya tenant nk keluar lg 3 hr siap bg alamat lengkap rumah yg nk disewakn tu. sy terus call dia xjwb. sy sms nk tgk rumah tu skrg. sy terus pergi ke alamat tu. ms tgh bckp dgn phuni rumah dia sms kata dia kerja d melaka, ms tenant nk keluar rumah baru dia ada. siap minta email sy nk send pic kononnya. sy reply " sy dlm rumah ni tgh bckp dgn phuni rumah. akak ni penipu ye? sy akn buat report polis & skmm utk blok ni drpd menipu org lain lg" so bhati2 dgn penipu no fon ni 01125531640. sila laporkn pd polis spya penipu2 mcm ni ttgkp

Anonymous said...

Semalam sy pun nak dikenakan oleh seorg penipu jgk. kononnya nama 'kak mina' no fon dia 01125531640 yg sms menawarkn sy rumah sewa. "booking tanpa deposit xditerima" katanya tenant nk keluar lg 3 hr siap bg alamat lengkap rumah yg nk disewakn tu. sy terus call dia xjwb. sy sms nk tgk rumah tu skrg. sy terus pergi ke alamat tu. ms tgh bckp dgn phuni rumah dia sms kata dia kerja d melaka, ms tenant nk keluar rumah baru dia ada. siap minta email sy nk send pic kononnya. sy reply " sy dlm rumah ni tgh bckp dgn phuni rumah. akak ni penipu ye? sy akn buat report polis & skmm utk blok ni drpd menipu org lain lg" so bhati2 dgn penipu no fon ni 01125531640. sila laporkn pd polis spya penipu2 mcm ni ttgkp

Anonymous said...

Semalam sy pun nak dikenakan oleh seorg penipu jgk. kononnya nama 'kak mina' no fon dia 01125531640 yg sms menawarkn sy rumah sewa. "booking tanpa deposit xditerima" katanya tenant nk keluar lg 3 hr siap bg alamat lengkap rumah yg nk disewakn tu. sy terus call dia xjwb. sy sms nk tgk rumah tu skrg. sy terus pergi ke alamat tu. ms tgh bckp dgn phuni rumah dia sms kata dia kerja d melaka, ms tenant nk keluar rumah baru dia ada. siap minta email sy nk send pic kononnya. sy reply " sy dlm rumah ni tgh bckp dgn phuni rumah. akak ni penipu ye? sy akn buat report polis & skmm utk blok ni drpd menipu org lain lg" so bhati2 dgn penipu no fon ni 01125531640. sila laporkn pd polis spya penipu2 mcm ni ttgkp

Anonymous said...

Semalam sy pun nak dikenakan oleh seorg penipu jgk. kononnya nama 'kak mina' no fon dia 01125531640 yg sms menawarkn sy rumah sewa. "booking tanpa deposit xditerima" katanya tenant nk keluar lg 3 hr siap bg alamat lengkap rumah yg nk disewakn tu. sy terus call dia xjwb. sy sms nk tgk rumah tu skrg. sy terus pergi ke alamat tu. ms tgh bckp dgn phuni rumah dia sms kata dia kerja d melaka, ms tenant nk keluar rumah baru dia ada. siap minta email sy nk send pic kononnya. sy reply " sy dlm rumah ni tgh bckp dgn phuni rumah. akak ni penipu ye? sy akn buat report polis & skmm utk blok ni drpd menipu org lain lg" so bhati2 dgn penipu no fon ni 01125531640. sila laporkn pd polis spya penipu2 mcm ni ttgkp

Hadija Couture said...

Masih menipu lagi celaka tu...saya terkena tahun 2013..modus operandi sama...booking tanpa deposit tak boleh . ...yg pelik bank boleh pulak bg penipu ni buka akaun bank syarikat....yg org betul2 nak niaga disusahkan dgn macam.mcam karenah