PERKHIDMATAN


- SEWA RUMAH
- PENJUALAN/PEMBELIAN RUMAH
- LOAN/PINJAMAN BANK RUMAH
- PEMILIKKAN RUMAH (TUKAR NAMA)

Sebarang pertanyaan dan keterangan lanjut, sila hubungi --- 0127539866

atau email --- sheiyla90@gmail.com

Sila Follow Blog Saya Untuk Mengetahui PerkembanganTerkini Tentang Sewa Beli Rumah. Terima Kasih.

PENYEWA :-)

FORM - SEWA/JUAL/BELI RUMAH

Name:
Email Address:
phone no
TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai)
house description/ butiran rumah
harga sewa ataw jual?

This form powered by Freedback

Wednesday, April 11, 2012

form

Name: aiza

Email Address: aiza_ahmed@yahoo.com

phone no 0197562989

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) mencari rumah untuk disewa kawasan permas jaya

house description/ butiran rumah teres 1tingkat.

harga sewa ataw jual? tak melebihi rm450

Monday, April 9, 2012

form

Name: nieza

Email Address: nizamudah@yahoo.com

phone no 0177209373

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) mencari rumah sewa kawasan pasir gudang,f seri alam..sewa dalam 300-350..urgent

house description/ butiran rumah flat,single atau double storey

harga sewa ataw jual? 350

Monday, April 2, 2012

flat ehsan jaya johor bahru.

rumah tingkat 2
rumah cantik.
xpayah penat naek tangga bnyk2
0179948771

proses beli rumah

salam semua,
saya disini nak share bagaimana cara nak beli rumah, ari a - z.
aa x antara kamu yang teringin memiliki rumah sendiri.
pada saya penting untuk kita semu mesti ade rumah seniri,
kadang2 ade yang kate, x perlu la beli, muda lg.
ade lak kate, erm, blm ade duit la nk beli.
jgn tkt, x semestinyer beli rumah perlukan duit bnyk2.
jumpe agent yg baek, ataw tahu cara, x payah keluar duet apa, kecuali minyak pergi uruskan.
itu law beli dan urus sendiri la.
tp law property agent buat, sume siap, tgl amek kunci je.
ok, mula2 awak yang teringin beli rumah pergi ke bank negara.
kalu kt johor bahru, dekat bukit timbalan tue, yg dkt dgn bgunan aia, atas pos office tue.
per sane, masuk, kt dpn je ader mesin dier, mcm mesin kwsp tue.
check penyata ccris awk
masuk ic, ikut arahan, letak jari awk, than print la penyata tue,
law sumi bln2 tulis 0,0 maknanyer ok la tue, tiap bln byr hutang la,
law nak lagi senang untuk dapat kan kepastian, p ajer dkt officer tue, minx penerangan, dier akan bagi tahu la,  nama awk bersih o x,blh buat loan ke x...
mungkin ter tanyer2 ape aksud atau makna ccris?

CCRIS tue ialah Central Credit Reference Information System Bank Negara .
maksudnyer tiap2 bayaran bulanan awk akn show kt sini.
untuk pengetahuan awk ,sebln x byr loan dkt bank akan tercatat kat ccris dan x boleh loan.
cukup la sini dulu saya ter4angkan tenteng loan.
saya akn tulis tajuk lain untuk buat pengiraan bagaimana nak tahu berapa loan yang layak kita pohon dari gaji kita.
tunggu sambungan loan nanti.

sekarang saya nak sambung tentang care beli rumah tanpa deposit, dan tak payah guna agent,
buat sendiri je.
saya assume keputusan ccris ok, dan bagus.officer kater, yes, bayaran awk bgs, cantik.
boleh buat loan kt maner2, lulus.


sini saya hanye bagi dan share tentang rumah subsale je.
lelong nanti saya share.
sekarang mase untuk cari rumah untuk dibeli.
law ssh crik rumah, crik kt internet je pun blh.


than, bila jumpe rumah diminati, tgk dlm rumah.
buat janji dgn owner, rsk sumer macam maner?
ok time tgk rumah, plg penting tgk wiring, paiping, tgk siling, ader bekas air x?
law ader bekas air maknanyer bocor,
tanyer owner, dier repair x, law x repair, baek jgn beli,
bocr nie leceh, nk buat bocor nie tggi kos tahu....

ok2 assume rumah da ok.
harga pun da ok.
minx owner copy geran.
awk pula sedia 
1)payslip 3 bln
2)bank statement
3)comfirm letter
4)kwsp statement
5)copy ic

than bwk 5 bender nie pergi bank untuk loan,
maser nak loan , untuk dpt 100% loan,
naekan harga rumah.
katakan owner jual 120k
awk ckp kt bank harga beli rm 140
supaya blh loan 126k + 5% lawyer n mrta
tp bank akan check market rumah tue, sampai x rm 135k tue.
law smpai, ok la.

than tunggu semingu untuk tahu bank approve,
after bank approve,
bank akan bwk pergi lawyer.
maser dkt lawyer, bgtahu jujur, ckp awk beli 120k aja.
yg balance loan akn ley cover lawyer kos.
so pas2 2ngu tandatangan snp dlm 3 mingu lpas sign offer letter bank
lpas snp 2nggu lg dlm 3bln, than ley amek kunci,sngkan?
itu saja la...
nk kira kelayakan loan,
nt saya akan ajar laen tajuk.


salm...moga dapat bantu dan bagi manfaat kepada anda.
nak tahu lbh lanjut, blh call saya,
0179948771


Sunday, April 1, 2012

form

Name: wan sharizan

Email Address: wansharizan2010@yahoo.com

phone no 0193193323

TAJUK  mencari rumah/apartment untuk disewa di Pasir Gudang

house description/ butiran rumah Prefer furnish rumah/apartment

harga sewa ataw jual? RM600.00