PERKHIDMATAN


- SEWA RUMAH
- PENJUALAN/PEMBELIAN RUMAH
- LOAN/PINJAMAN BANK RUMAH
- PEMILIKKAN RUMAH (TUKAR NAMA)

Sebarang pertanyaan dan keterangan lanjut, sila hubungi --- 0127539866

atau email --- sheiyla90@gmail.com

Sila Follow Blog Saya Untuk Mengetahui PerkembanganTerkini Tentang Sewa Beli Rumah. Terima Kasih.

PENYEWA :-)

FORM - SEWA/JUAL/BELI RUMAH

Name:
Email Address:
phone no
TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai)
house description/ butiran rumah
harga sewa ataw jual?

This form powered by Freedback

Wednesday, December 5, 2012

berhati- hati dengan penipu rumah sewa


dier bwk lari deposit rumah sewa.first saya dapat no dier dkat facebook rumah untuk sewa jb, than saya call, sy dtg tgk rumah, dier minx deposit 450, tp saya bg rm300 je than ptg tu sy msj minx no owner, xder bls...esk sy call2, dier sms kate, konon2 dier bkn owner pd telefon itu, telefon tu hlg dkt bazaar jb, sy pergi rumah itu ptg tu, dier kate handphone dier ilang mlm sebelumnyer...saya minx no br dier x bg, jd sy minx copy ic, dier buat2 ic hlg xtahu letak mane, sy tunggu smpai dier bg ic, jd sy dapat amek gambar ic msk hp saya.tgh2 amek gamba ic dier sy dgr ade bunyi telefon,tp dier kate xder, sy diamkan, mlm tue, husband dier call konon2 nak jumpe, saya dtg, konon minx kopy ic lak, ckp owner nak,saya bg, tp sy heran sbb dier kate no owner xder sbb da hilang masa hp dier hilang sbb no owner simpan dlm hp tue, sya pun tanyer, dier ckp, dier pergi singapore jumpe owner, saya mule heran, 28hb dier minx baki deposit rm600, bapa saya kate, jgn bg sbb xder owner, dier kate suro bg kt dier aja, saya pun kata, kalau xder owner xnk bg, dier paksa2 jd saya ckp kalau xder owner kite byr kt balai polis, dier terus ckp, da ade org sewa a, kwn dier, dier akan byr rm300 saya balik 5hb. hari ni sy call no dier da tutup, dier pun da block fb saya. nie fb dier, http://www.facebook.com/suhaila.hamza

Friday, November 16, 2012

TERES DUA TINGKAT TAMAN PUTERI WANGSA TIRAM HAMPIR JUSCO TEBRAU

RUMAH TERES 2 TINGKAT HAMPIR JUSCO TEBRAU

RUMAH ADE MOZEK
KEMASUKAN SEGERA.
MELAYU ATAU CINA BLH SEWA
JIKA MINAT HUBUNGI SEGERA
SEWA RM650
0179948771

FLAT KANGKAR PULAI HAMPIR UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA SKUDAI

FLAT KANGKAR PULAI HAMPIR UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA
SKUDAI

RUMAH TINGKAT 2
MELAYU BERKAHWIN ATAU BUJANG
RUMAH MMG CANTIK DAN PUAS HATI
SEWA RM360
KEMASUKAN SEGERA
0179948771\
CALL SEGERA JIKA BERMINAT



FLAT TAMAN CEMPAKA TAMPOI

RUMAH FLAT TINGKAT 2.
RUMAH CANTIK LAGI.
SEWA 500 SJA
MELAYU KELUARGA ATAU BUJANG
HAMPIR KEMPAS DAN  PERMAI.
HAMPIR ANGSANA
0179948771 SHEILA

Tuesday, October 16, 2012

flat ehsan jaya

flat ehsan jaya untuk disewa.
rumah tgkt 2.
untuk melayu saja
0127539866
kemasukn segera

kereta untuk dijual tanpa deposit khas untuk student dan yang tiada slip gaji

salam semua pembaca. saya kini ade menjual kereta juga.
loan penuh.
100% loan.
tanpa keluar deposit
kedai di jalan masai lama hampir carefore.
sesiapa yang high commitment, student, blh beli.
sesiapa xder slip gaji pun blh beli.
kembara, kereta mmg cantik, sesuai kemampuan student, blnan 200++
untuk yg berada di jb saja, sbb sng tgk kereta.
vi0s 1.5. blana 600++ tanpa deposit,
tanpa slip gaji, atau comitment tinggi.
blacklist pun blh, tp kene beli kereta import secondhand 50k keatas.
ape yang penting, slip ada ic dan lesen. umur 21 keatas, sbb bwh 21, nk kener gerento
call segera.terhad beberapa org 0127539866


Wednesday, September 19, 2012

Si penipu

http://johorbahru.olx.com.my/rumah-teres-2-tingkat-bandar-baru-uda-iid-434809475
ni link advertise si penipu.
sape yg da pena kene tpu dgn dier, plz share.
dier india, bkn melayu

BAGAIMANA NAK TAMBAH BERAT BADAN DENGAN HERBALIFE?



Berikut adalah beberapa cara yang sihat untuk MENINGKATKAN berat badan apabila anda kekurangan berat badan:


  1. MAKAN LEBIH KERAP. Apabila anda kekurangan berat badan, anda mungkin merasa cepat kenyang. Makan 5-6  hidangan kecil sepanjang hari dan BUKANNYA makan 2-3 kali makanan yang banyak.
  2. PILIH YANG KAYA NUTRIEN. Pilih makanan seperti roti gandum, pasta dan bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran, produk tenusu rendah lemak, sumber protein tanpa lemak dan kacang dan benih.
  3. CUBA SMOOTHIE & SHAKE. Jangan minum soda, kopi dan minuman lain dengan beberapa kalori dan nilai pemakanan yang sedikit. Sebaliknya, minum atau smoothie sihat yang diperbuat dengan susu rendah lemak dan jus segar. GANTIKAN dengan minum HERBALIFE sama ada 30 minit sebelum atau selepas makan, untuk mengelakkan menjadi senak  sebelum anda minum HERBALIFE .
  4. MAKAN MAKANAN RINGAN YANG TINGGI KALORI. Snek pada kacang, mentega kacang, keju, buah-buahan kering dan avokado. Makan snek sebelum tidur, seperti mentega kacang dan jeli sandwich atau sandwich balut dengan alpukat, hirisan sayur-sayuran, dan daging tanpa lemak atau keju.
  5. BERSENAM. Senaman, terutama jogging, skipping, angkat berat boleh membantu anda mendapatkan berat badan dengan membina otot anda. Senaman juga boleh merangsang selera makan anda


*program diet Herbalife for weight gain*

"JIKA ANDA INGIN TAMBAH BERAT SECARA SIHAT, INI ANTARA PRODUK YANG ANDA WAJIB MILIKI"






Penting! Kalori yang kita ambil sehari mestilah lebih banyak dari kalori yang badan kita bakar! Dengan menambah shake Herbalife selepas ambil breakfast, lunch, dan dinner, kalori makanan yang kita makan akan bertambah lebih dari kalori yang biasa dibakar oleh badan kita. Yang penting, mesti makan berterusan, sekurang2nya 3 bulan dan ke atas. InsyaAllah, anda akan capai ideal weight anda.

Monday, September 3, 2012

bukit indah untuk disewa


Double storey terrace taman bukit indah 4 rooms

sheila Today 16:28. List-ID: 17553276Manage

Monthly Rent: RM 1 100Type: Houses, For rentArea: Johor Bahru
Size: 1400 sq.ft.Bedrooms: 4Bathroom: 3
Furnished: Not furnished
Estate agency no: 11111
Property Type: Double storey

near second link
jln 5/ 1x
chinese tenant only
call if interested
deposit 2200+ 1100 + 550 utilities+ 550 komisen agent.
if want agreement, the fee is 200.
call 0127539866 for viewing.

seri alam


Vista Seri Alam, Bandar Seri Alam

sheila Yesterday 15:58. List-ID: 17535004Manage

Monthly Rent: RM 650Type: Houses, For rentArea: Johor Bahru
Size: 860 sq.ft.Bedrooms: 3Bathroom: 2
Furnished: Partially furnished
Estate agency no: 11111
Property Type: Others

town house at seri alam vista.
own car park,swiming pool,24 hours security.
park under roof.near to costal highway.
Facilities: Swimming pool, Mini market, Playground, Jogging track, 24 hour security
Renovated 3 bedrooms apartment for rent; ready with kitchen cabinet
2 Panasonic remote fan,
full downlights,
tinted window. 
tv console, display set, and build-in storage cabinet.can move in immediately

selangor


Flat taman lestari perdana, s.kembangan

sheila Today 14:11. List-ID: 17548477Manage

Monthly Rent: RM 550Type: Houses, For rentArea: Seri Kembangan
Size: 700 sq.ft.Bedrooms: 3Bathroom: 2
Furnished: Not furnished
Estate agency no: 11111
Property Type: Others

rumah untuk ddisewa
deposit 2+ 1+ 200 api air + 300 komisen agent. total 2150
melayu keluarga saja
0127539866
sms kalau x angkat phone
beritahu name tajuk sekali.tq

pulai perdana


Double storey pulai perdana home skudai

sheila Yesterday 16:04. List-ID: 17535114Manage

Monthly Rent: RM 1 500Type: Houses, For rentArea: Johor Bahru
Size: 1540 sq.ft.Bedrooms: 5Bathroom: 4
Furnished: Not furnished
Estate agency no: 11111
Property Type: Double storey

teres 2 tingkat berguard hampir utm.
sesuai untuk student atau lecturer.
berminat call 0127539866
kemasukan segera.

Taman gunung pulai kulai

sheila Today 14:27. List-ID: 17549052Manage

Monthly Rent: RM 450Type: Houses, For rentArea: Johor Bahru
Size: 1400 sq.ft.Bedrooms: 3Bathroom: 2
Furnished: Not furnished
Estate agency no: 11111
Property Type: Single storey

teres 1 tingkat.
keluarga melayu saja
0127539866
450+450+ 200 api air + 250 komisen agent.agreement 150
Ads in the shop: 30 
sheila
urusan jual beli dan sewa rumah

E-mailContact advertiserShare on FacebookShare on Facebook
Phonesheila: Phone

Thursday, July 19, 2012

rumah untuk disewa taman mushi ibrahim tampoi

Lokasi: TAMAN MUNSYI IBRAHIM, JOHOR BAHRU (area Kempas)
(untuk MUSLIM sahaja, digalakkan yang telah berkeluarga)
(NOT FURNISHED)
HARGA SEWA adalah RM650/bulan.
Kelebihan:
- Mempunyai 3 bilik tidur , 2 bilik air dan 1 stor barang.
- Kipas siling di ruangtamu dan master bedroom
- Kawasan rukuntetangga dan ada rondaan (insyaAllah selamat):)
- Terletak berhampiran Taman Bukit Mewah dan Taman Johor
- Berhampiran dengan Bandaraya Johor Bharu.
- Berdekatan highway PLUS tol Kempas.
- Persekitaran selesa, tidak terlalu bising, sesuai untuk keluarga.
Berminat?? Kemasukan Ogos 2012
1 bulan sewa 1 bulan deposit RM300 utility = RM650 RM650 RM300 + rm300 komisen agent = RM1900.00

Wednesday, July 18, 2012

teres setingkat tampoi

rumah teres setingkat di taman kobena tampoi johor bahru

hampir imegresent tampoi dan prkan rabu
hampir bandar baru uda
sewa rm 550
deposit  1100+ 550+ 500 api air + 300 agent fee + 150 agreement
rumah 3 bilik dan 2 bilik air
sewa yg rendah
minat call 0127539866

Tuesday, July 17, 2012

pepper spray rm25

kadar jenayah dimalaysia semakin membimbangkan terutama bagi kaum wanita.
jadi, sedikit alat mempertahankan diri adalah perlu
untuk mereka.
salah satu darinya adalah pepper spray..
bersaiz mini dan mudah dibawa dan semburannya cukup kuat untuk menyembur ke wajah penjenayah.

apa salahnyer berbelanja siket sedangkan dapat menyelamatkan nyawa dan maruah kiter ataw ank2.

jika anda berminat untuk menjadi pengedar..sila hubungi saya ditalian 012-7539866 untuk maklumat lanjut.
harga borong menunggu anda.
pasti masyukk!!

pasaran ke kawasan student adalah terbaik.

hubungi saya segera..

stok terhad.

Saturday, July 7, 2012

rumah untuk dilelong

RM180K–No. 29, Jalan Bestari 35/2, Taman Bestari Indah 1, 81800 Ulu Tiram, Johor.
2012-07-06 08:24:18-04
Auction Date : 18-July-2012 Type : double storey terraced house-end lot Reserved price : RM 180,000/- land area : 130 sq m. restriction : nil Address : No. 29, Jalan Bestari 35/2, Taman Bestari Indah 1, 81800 Ulu Tiram,  Johor. who is interested, please contact: Seriwati Binti Hj. Taib ( tel : 07-355 3691/ 07-355 [...]
>> read more

RM140K–No. 10, Jalan Permas 12/18, Bandar Baru Permas Jaya, 81750 Masai, Johor.
2012-07-06 08:27:46-04
Auction Date : 10-July-2012 Type : double storey terraced house- Reserved price : RM 140,000/- land area : 121 sq m. restriction : nil Address : No. 10, Jalan Permas 12/18, Bandar Baru Permas Jaya, 81750 Masai,  Johor. who is interested, please contact: Seriwati Binti Hj. Taib ( tel : 07-355 3691/ 07-355 3692/ fax [...]
>> read more

RM50K–No. 20, Jalan Duku 9, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor.
2012-07-06 08:29:29-04
Auction Date : 11-July-2012 Type : double storey terraced house- Reserved price : RM 50,000/- land area : 72 sq m. restriction : nil Address : No. 20, Jalan Duku 9, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor. who is interested, please contact: Seriwati Binti Hj. Taib ( tel : 07-355 3691/ 07-355 3692/ fax [...]
>> read more

RM178,200/–No. 32, Jalan Senangin 2, Taman Pasir Putih, 81700 Pasir Gudang, Johor.
2012-07-06 08:31:59-04
Auction Date : 17-July-2012 Type : double storey terraced house-corner Reserved price : RM 178,200/- land area : 331 sq m. restriction : nil Address : No. 32, Jalan Senangin 2, Taman Pasir Putih, 81700 Pasir Gudang, Johor. who is interested, please contact: Uma A/P Tamil Chelvam ( Tel : 07-2232121)
>> read more

RM30K–No. B-03-17, Block No. B, Jalan Susur Larkin Perdana 3, Larkin Perdana, 80350 Johor Bahru, Johor.
2012-07-06 08:36:40-04
Auction Date : 17-July-2012 Type : 3 bedrooms flat Reserved price : RM 30,000/- land area : 650 sq ft. restriction : nil Address : No. B-03-17, Block  No. B, Jalan Susur Larkin Perdana 3, Larkin Perdana, 80350 Johor Bahru, Johor. who is interested, please contact: Property Auction House (Tel : 07-3336226/ 3333226/ 012-610 2726/ 016-662 5191)
>> read more

RM110K–No. 04-02, Block D, Persiaran Tanjung Apartment, Jalan Persiaran Tanjung, Taman Bukit Alif, 81200 Johor Bahru, Johor.
2012-07-06 08:38:54-04
Auction Date : 17-July-2012 Type : 3 bedrooms apartment Reserved price : RM 110,000/- land area : 958 sq ft. restriction : nil Address : No. 04-02, Block D, Persiaran Tanjung Apartment, Jalan Persiaran Tanjung, Taman Bukit Alif, 81200  Johor Bahru, Johor. who is interested, please contact: Property Auction House (Tel : 07-3336226/ 3333226/ 012-610 2726/ 016-662 [...]
>> read more

RM30k–No. E-02-02, Jalan Molek 3/19, Taman Molek, 81100 Johor Bahru, Johor.
2012-07-06 08:42:11-04
Auction Date : 17-July-2012 Type : 2 bedrooms flat Reserved price : RM 30,000/- land area : 560 sq ft. restriction : nil Address : No. E-02-02, Jalan Molek 3/19, Taman Molek, 81100 Johor Bahru, Johor. who is interested, please contact: Property Auction House (Tel : 07-3336226/ 3333226/ 012-610 2726/ 016-662 5191)

pertanyaan pembelian rimah

Name: rohani

Email Address: rohanikasim@ymail.com

phone no 0126487625

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) rumah untuk dibeli di melaka

house description/ butiran rumah rumah teres yg sedang disewa...saya telah ditawarkan untuk membelinya...namun saya tidak bekelayakan untukmemohon pinjaman di bank ini kerana tiada epf...namun saya diberi gaji sebanyak 1,500.00 perbulan...minta tolong sesiapa yg boleh bantu untk dapatkan pinjaman,...dan untuk makluman tuan ...insyaallah saya disiplin dalam soal pembayaran ...dan minta sangat seispa yg boleh bantu saya...dan ibu saya...untuk memliki rumah sendiri di masa depan thanks

harga sewa ataw jual? 50.000.00

Saturday, June 2, 2012

mencari rumah sewa

Name: Muzzammil

Email Address: emomuz@yahoo.com

phone no 0127464943

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) mencari rumah untuk disewa di pasir gudang

house description/ butiran rumah mencari rumah teres untuk disewa di Taman Cahaya Masai @ Taman Scientex...

harga sewa ataw jual? RM350-RM550

Wednesday, May 30, 2012

pasir gudang

Name: Alias Yusof

Email Address: alias63_yusof@yahoo.com

phone no 0199150000

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) Mencari Rumah untuk disewa di kawasan pasir gudang.

Monday, May 28, 2012

cari rumah skudai

Name: razuwan

Email Address: wan_aliff877@yahoo.com

phone no 0135943427

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) mencari rumah sewa di skudai

house description/ butiran rumah saya mencari rumah sewa untuk 2 orang di sekitar skudar.

harga sewa ataw jual? 500 kebawah

Wednesday, May 23, 2012

rumah untuk disewa park avenue tampoi

rumah shop apartment tingkat 2
sewa rm 550
deposit rm 1700
call 0127539866 jika berminat
lantai jubin

senai

Name: emylia

Email Address: puteri_emylia85@yahoo.com

phone no 012-7028450

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) nk sewa rumah

house description/ butiran rumah di kawasan senai,johor

harga sewa ataw jual? rm 200-rm 350

rumah sewa

Name: komathie a/p batumalai

Email Address: komathie23@ yahoo.com.my

phone no 0126506614sms

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) saya mau flat sewa bulan june 2012,saya ni bisupliz antar sms.

house description/ butiran rumah saya mau tempat rumah sewa skudai

harga sewa ataw jual? rm300

Tuesday, May 22, 2012

Name: ina

Email Address: zarinaraif_06@yahoo.com

phone no 017-2846523

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) cari rumah sewa di permas jaya

house description/ butiran rumah mencari rumah untuk disewa sekitar permas jaya dalam rm500 sebulan.please inform me ASAP if ada. thx :)

harga sewa ataw jual? rm500

cari rumah sewa jb

Name: yusri

Email Address: su_dyyara@yahoo.com.my

phone no 0122764556

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) Mencari rumah sewa

house description/ butiran rumah saya mencari rumah sewa area
johor bahru,tmn gembira,masai, senai
utk kemasukkan jun 2012,baru
berkahwin

harga sewa ataw jual? bajet dlm 450

Sunday, May 20, 2012

cari rumah skudai

Name: mohd

Email Address: jhl_8581@yahoo.com

phone no 0197158581

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) saya nak cari rumah sewa teres dua bilik di Taman Universiti, Skudai. atau di Taman Sri Putri, atau di taman sri pulaii, atau di taman teratai.

house description/ butiran rumah teres 2 atau 3 bilik

Friday, May 18, 2012

rumah skudai

Name: vanitha

Email Address: Vanitha.Mohanadran@amd.com

phone no 0167354826 / 0292441037

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) saya nak rumah sewa di tampoi area,
kalau ada please call.

house description/ butiran rumah

harga sewa ataw jual? RM 500 to RM 600.

cari rumah sewa skudai

saya mencari rumah sewa dikawsan skudai atau area
kempas...kemasukan jun12..sudah berkahwin..please
contact me..urgent

The sender's phone number is 0104611230

rumah jual rinting johor

Name: Ruzi Bt Ayob

Email Address: ruzi.ayob@yahoo.com

phone no 0137225518

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) Rumah untuk di jual di Taman Rinting,Masai.Johor

house description/ butiran rumah Rumah Teres 20x70,sudah ubah suai,kabinet kekal di dapur,ruang tamu dan bilik tidur beralamat di No 110,Jalan Tembusu

harga sewa ataw jual? Rm170k

Tuesday, May 15, 2012

blk sewa scientex

Name: lina

Email Address: linafadzil8@gmail.com

phone no 0137266712

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) bilik untuk disewakan kawasan tmn scientex,pasir gudang.

house description/ butiran rumah jln serindit 22,tmn scientex..teres 2tingkat.

harga sewa ataw jual? rm200 sebulan..

Wednesday, April 11, 2012

form

Name: aiza

Email Address: aiza_ahmed@yahoo.com

phone no 0197562989

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) mencari rumah untuk disewa kawasan permas jaya

house description/ butiran rumah teres 1tingkat.

harga sewa ataw jual? tak melebihi rm450

Monday, April 9, 2012

form

Name: nieza

Email Address: nizamudah@yahoo.com

phone no 0177209373

TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai) mencari rumah sewa kawasan pasir gudang,f seri alam..sewa dalam 300-350..urgent

house description/ butiran rumah flat,single atau double storey

harga sewa ataw jual? 350

Monday, April 2, 2012

flat ehsan jaya johor bahru.

rumah tingkat 2
rumah cantik.
xpayah penat naek tangga bnyk2
0179948771

proses beli rumah

salam semua,
saya disini nak share bagaimana cara nak beli rumah, ari a - z.
aa x antara kamu yang teringin memiliki rumah sendiri.
pada saya penting untuk kita semu mesti ade rumah seniri,
kadang2 ade yang kate, x perlu la beli, muda lg.
ade lak kate, erm, blm ade duit la nk beli.
jgn tkt, x semestinyer beli rumah perlukan duit bnyk2.
jumpe agent yg baek, ataw tahu cara, x payah keluar duet apa, kecuali minyak pergi uruskan.
itu law beli dan urus sendiri la.
tp law property agent buat, sume siap, tgl amek kunci je.
ok, mula2 awak yang teringin beli rumah pergi ke bank negara.
kalu kt johor bahru, dekat bukit timbalan tue, yg dkt dgn bgunan aia, atas pos office tue.
per sane, masuk, kt dpn je ader mesin dier, mcm mesin kwsp tue.
check penyata ccris awk
masuk ic, ikut arahan, letak jari awk, than print la penyata tue,
law sumi bln2 tulis 0,0 maknanyer ok la tue, tiap bln byr hutang la,
law nak lagi senang untuk dapat kan kepastian, p ajer dkt officer tue, minx penerangan, dier akan bagi tahu la,  nama awk bersih o x,blh buat loan ke x...
mungkin ter tanyer2 ape aksud atau makna ccris?

CCRIS tue ialah Central Credit Reference Information System Bank Negara .
maksudnyer tiap2 bayaran bulanan awk akn show kt sini.
untuk pengetahuan awk ,sebln x byr loan dkt bank akan tercatat kat ccris dan x boleh loan.
cukup la sini dulu saya ter4angkan tenteng loan.
saya akn tulis tajuk lain untuk buat pengiraan bagaimana nak tahu berapa loan yang layak kita pohon dari gaji kita.
tunggu sambungan loan nanti.

sekarang saya nak sambung tentang care beli rumah tanpa deposit, dan tak payah guna agent,
buat sendiri je.
saya assume keputusan ccris ok, dan bagus.officer kater, yes, bayaran awk bgs, cantik.
boleh buat loan kt maner2, lulus.


sini saya hanye bagi dan share tentang rumah subsale je.
lelong nanti saya share.
sekarang mase untuk cari rumah untuk dibeli.
law ssh crik rumah, crik kt internet je pun blh.


than, bila jumpe rumah diminati, tgk dlm rumah.
buat janji dgn owner, rsk sumer macam maner?
ok time tgk rumah, plg penting tgk wiring, paiping, tgk siling, ader bekas air x?
law ader bekas air maknanyer bocor,
tanyer owner, dier repair x, law x repair, baek jgn beli,
bocr nie leceh, nk buat bocor nie tggi kos tahu....

ok2 assume rumah da ok.
harga pun da ok.
minx owner copy geran.
awk pula sedia 
1)payslip 3 bln
2)bank statement
3)comfirm letter
4)kwsp statement
5)copy ic

than bwk 5 bender nie pergi bank untuk loan,
maser nak loan , untuk dpt 100% loan,
naekan harga rumah.
katakan owner jual 120k
awk ckp kt bank harga beli rm 140
supaya blh loan 126k + 5% lawyer n mrta
tp bank akan check market rumah tue, sampai x rm 135k tue.
law smpai, ok la.

than tunggu semingu untuk tahu bank approve,
after bank approve,
bank akan bwk pergi lawyer.
maser dkt lawyer, bgtahu jujur, ckp awk beli 120k aja.
yg balance loan akn ley cover lawyer kos.
so pas2 2ngu tandatangan snp dlm 3 mingu lpas sign offer letter bank
lpas snp 2nggu lg dlm 3bln, than ley amek kunci,sngkan?
itu saja la...
nk kira kelayakan loan,
nt saya akan ajar laen tajuk.


salm...moga dapat bantu dan bagi manfaat kepada anda.
nak tahu lbh lanjut, blh call saya,
0179948771