PERKHIDMATAN


- SEWA RUMAH
- PENJUALAN/PEMBELIAN RUMAH
- LOAN/PINJAMAN BANK RUMAH
- PEMILIKKAN RUMAH (TUKAR NAMA)

Sebarang pertanyaan dan keterangan lanjut, sila hubungi --- 0127539866

atau email --- sheiyla90@gmail.com

Sila Follow Blog Saya Untuk Mengetahui PerkembanganTerkini Tentang Sewa Beli Rumah. Terima Kasih.

PENYEWA :-)

FORM - SEWA/JUAL/BELI RUMAH

Name:
Email Address:
phone no
TAJUK cth(rumah untuk sewa di skudai)
house description/ butiran rumah
harga sewa ataw jual?

This form powered by Freedback

Wednesday, July 13, 2011

masalah property agent

Berada di bidang sub-sales real estate bukanlah suatu yang previlage, apa lagi bila mana owner yang nak menjual mempunyai alasan-alasan yang mendesak seperti:-

>> Rumah sudah banyak bulan tak bayar bank. Notis lelong pun sudah dikeluarkan, dan owner baru nak berkira-kira untuk menjual rumahnya.
>>Owner atau ahli keluarganya menghadapi musibah penyakit kritikal - terdesak untuk menjual rumah dengan harapan dapat cash dalam jangka masa terdekat.

>>Owner mempunyai masalah perniagaan yang merosot, dan memerlukan modal tambahan ataupun memerlukan tunai bagi membayar hutang perniagaan - juga mahu cash jangka masa terdekat.

>>Owner laki-bini bercerai - dah tak nak duduk rumah tu & mahu cash yang boleh dibahagi sama rata.

>>Yang ni rumit sket - Owner jual rumah sebab rumah berpuaka/berhantu.

>> Owner jual rumah selepas pasangan suami/isteri meninggal dunia. - dah tak sanggup nak duduk rumah tu katanya, kenangan terlalu banyak.

>> Rumah yang disewakan bermasalah penyewa, seperti penyewa lewat bayar ataupun bayaran tertunggak beberapa bulan.

Yang kat atas tadi, sebab musabab owner nak jual yang tidak berapa best didengar. Sebab sebab yang best adalah di bawah:-

>> Hamdi berhajat untuk menjual rumah yang didudukinya kerana mendapat notis kenaikan pangkat bertukar tempat kerja ke Sabah.
>> Pakcik Abu sudah terlalu tua dan berhajat menjual semua aset yang dia ada termasuk 3 buah rumah teres & 4 bidang tanah, supaya boleh menikmati wang yang diperolehi nanti sementara masih ada nyawa.
>> Pn Ana ingin menjual rumah flat di pantai dalam sebagai usaha untuk membeli rumah landed di bandar baru bangi.
>> Ahmad (yang menulis) menjual rumah dan sejumlah wang yang diperolehi digunakan untuk dilaburkan kembali dengan membeli rumah yang lain, dan sebahagiannya digunakan untuk melancong & menimbus sedikit-sebanyak hutang2 yang ada.

0 comments: